LinköpingLinköping

Nyheter från Linköping

Annonser
Senaste Nytt
SR.se - Östergötland
[Liknande]

Linköpingsmodellen aktuell igen - ökad valfrihet för äldre


Den så kallade Linköpingmodellen inom äldreomsorgen kan komma att återinföras i Linköping. Arbetssättet avslutades efter kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO men regeringen har lyssnat på oss säger kommunalrådet Mikael Sanfridson (S). Hör Eva Lindh, socialdemokrat och riksdagsledamot från Linköping kommentera beskedet i...
2017-06-13 19:35

Liknande Artiklar
Linköpings Tidning
[Liknande]

Vad händer inom äldreomsorgen?


”Valfrihet inom äldreomsorgen” hette en konferens som Linköpings kommun tillsammans med Sveriges kommuner och landsting anordnade i förra veckan.
2010-03-16 13:29

Borås Tidning
[Liknande]

Kritik efter misstänkt tvångsgifte


En flicka från Linköping misstänks ha blivit förd utomlands för att bli bortgift mot sin vilja. Trots att flickans skola, som hade fattat misstankar om att hon riskerade att bli bortgift, slog larm till socialnämnden gjordes ingenting, rapporterar Corren. Nu får socialnämnden kritik av Inspektionen för...
2013-08-22 07:57

SR.se - Östergötland
[Liknande]

Akuten står klar att ta emot fler patienter från Motala


Akutmottagningen i Linköping står rustad för att ta hand om de patienter som skickas från Motala efter kritiken från Inspektionen för vård och omsorg. Det säger man på akuten.
2013-11-02 11:42

SR.se - Östergötland
[Liknande]

US anmäls för smittad patient


En anmälan har inkommit till Inspektionen för vård- och omsorg om att en person ska ha smittats av en multiresistent bakterie på en klinik vid Universitetssjukhuset i Linköping. Enligt anmälaren ska patienten ha fått vård på kliniken under en längre tid. Anmälaren tror att kliniken...
2014-03-21 16:18

SR.se - Östergötland
[Liknande]

Regionledning välkomnar granskning av US


Efter larm om platsbrist på US i Linköping har Inspektionen för vård och omsorg har begärt in handlingar med åtgärder från Region Östergötland. Senast i morgon ska åtgärderna redovisats.
2017-04-11 14:45

Corren.se
[Liknande]

Flicka kan ha blivit bortgift


En flicka från Linköping kan ha blivit förd utomlands mot sin vilja för att bli bortgift. Nu får socialförvaltningen i Linköping kritik för passivitet. Någon riskbedömning gjordes aldrig, enligt Inspektionen för vård och omsorg, IVO.
2013-08-21 14:24

Corren.se
[Liknande]

Avled efter misshandel på äldreboende


En äldre man avled i sviterna efter en misshandel på ett vårdboende i Linköping. Det hävdar en närstående till mannen som nu har anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).
2014-05-07 10:57

SR.se - Östergötland
[Liknande]

Mikael Lindh ny samordnare för rally-SM


Mikael Lindh från Linköping är skådespelare på amatörnivå, men nu har han fått jobbet som koordinator för rally-SM
2014-01-17 14:27

Linköpings Tidning
[Liknande]

Kritik mot Ankarsrums hälsocentral


Ankarsrums hälsocentral har inte förutsättningar att driva första linjens hälso- och sjukvård för personer med psykisk ohälsa. Det meddelade Inspektionen för vård och omsorg i går.
2013-10-04 08:45

SR.se - Östergötland
[Liknande]

Tidigare anställd kritiserar socialen


En före detta anställd riktar nu allvarlig kritik mot socialkontoret i Linköping. I sin anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, skriver personen att det finns stora brister i socialkontorets arbete.
2013-08-28 05:36

Linköpings Tidning
[Liknande]

Stort intresse för LOV-information


– Det råder en försiktig nyfikenhet på LOV, lagen om valfrihet, säger socialchefen Ann-Gret Sillén, efter att ha träffat en hel rad äldre på träffpunkt Stationen. I början på nästa år kommer äldreomsorgen i Hultsfred att öppnas även för privata omsorgsföretag, och det ska bli möjligt...
2013-10-18 08:33

Linköpings Tidning
[Liknande]

Glädjande besked från regeringen


Linköpings kommun får drygt 100 miljoner av regeringen för nästa år. Det beskedet kom från stadshuset i går, -Skriv nu inte att vi ser ljuset i tunneln. Vi har inte varit inne i någon tunnel. Vi har en välskött ekonomi och de nya pengarna skall gå...
2009-09-08 08:47

Linköpings Tidning
[Liknande]

Brister i vårdnadsutredning


Inspektionen för vård och omsorg riktar kritik mot socialnämndens sätt att hantera det ärende där en pappa fått båda sina barn omhändertagna. IVO har hittat brister i samband med vårdnadsutredningen och kräver nu att pappan blir delaktig i ärendet. Det riktas också kritik mot hur dokumentationen...
2014-04-17 08:18

Smålandsposten
[Liknande]

Inget nytt på valfrihetsfronten för de äldre


Så kan vi konstatera att begreppet valfrihet har olika innebörd för majoritet och opposition när det gäller äldreomsorg. För de borgerliga partierna är det viktigt och tillräckligt att kunna välja firman som utför vård och omsorg. Innehållet ska dock politiken och myndigheten bestämma. Man vågar/vill inte låta...
2012-07-06 06:51

SR.se - Östergötland
[Liknande]

IVO nöjd med höjd patientsäkerhet


Inspektionen för vård och omsorg, IVO, tycker att Universitetssjukhuset i Linköping har gjort tillräckligt för att höja patientsäkerheten efter ett fall som gav en patient permanenta skador.
2013-11-11 09:21

Linköpings Tidning
[Liknande]

Ingen kom när åldringarna larmade


Åldringarna slog larm med trygghetslarmet när de behövde hjälp nattetid. Men ingen kom. I varje fall inte inom rimlig tid. Därför gör Vimmerby kommun nu två anmälningar enligt Lex Sarah till inspektionen för vård- och omsorg, IVO.
2014-04-05 06:09

Corren.se
[Liknande]

Kvinna hårt drabbad av vården


En kvinna från Småland drabbades av flera misstag när hon behandlades på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping och på Universitetssjukhuset i Linköping. Inspektionen för vård- och omsorg kritiserar nu både en enskild läkare vid US och landstinget i Östergötland.
2014-04-18 10:30

Linköpings Tidning
[Liknande]

Anhörig anmäler sjukhuset


Det skulle dröja drygt ett år innan mamman kände sig bättre efter den misslyckade operationen. Nu väljer dottern att anmäla kirurgkliniken på Höglandssjukhuset till Inspektionen för vård och omsorg.
2014-02-18 08:42

Eskilstuna-Kuriren
[Liknande]

Fördröjd remiss gav onödigt lidande


Det tog en månad för en remiss från Mälarsjukhuset att nå Linköpings Universitetssjukhus (LIU). Det orsakade den berörda patienten onödigt lidande, slår Inspektionen för vård och omsorg (IVO) fast i ett beslut.
2013-08-21 10:42

Linköpings Tidning
[Liknande]

Jag är rädd för att bli gammal


Valfrihet skanderar de styrande, valfrihet att bo hemma så länge man kan, men när kroppen börjar säga ifrån och man ber om en plats på ett äldreboende då är det stopp. Sluta att prata om valfrihet, det finns ingen valfrihet.
2013-12-06 09:01

SR.se - Östergötland
[Liknande]

Ortopedkliniken på US får godkänt


Ortopedkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping får nu godkänt av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter att ha förbättrat sina rutiner.
2013-11-20 08:51

Corren.se
[Liknande]

Åldring blev liggande på golvet i dagar


Humana hemtjänst i Linköping har anmälts - av sig själva - till inspektionen för vård och omsorg.
2013-10-25 21:15

svt.se - Östnytt
[Liknande]

Brister i socialtjänsten kan kosta Linköping miljoner


Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har förelagt Linköpings kommun om viten på sammanlagt 2.000.000 kronor.
2013-12-16 10:57

SR.se - Östergötland
[Liknande]

Trädgårdsföreningen i Linköping prisad


Trädgårdsföreningen har fått utmärkelsen Nordic Green Space Award, där parken beskrivs som "en tidlös pärla". En längre intervju finns längre ner i artikeln
2017-08-17 15:30

SR.se - Östergötland
[Liknande]

Forskaren: Vi måste prata om barnens bästa


Trots att den ska tas i beaktande, har Barnkonventionen mycket begränsat inflytande när Migrationsöverdomstolen avgör asylärenden som rör barn. Det visar ny forskning från Linköpings universitet. Lyssna på en längre intervju med Jonathan Josefsson längst ned i artikeln
2017-01-29 11:30

Linköpings Tidning
[Liknande]

”Det känns så bra att göra något för de äldre”


Festligt dukat. Mingel och prat, kräftor och underhållning. Stämningen är god på kräftskivan på Norrskenet. Festfixare är Eivor Adolfsson. När hon jobbade inom äldreomsorgen fanns inte tid till guldkant. Nu är hon pensionär och gör vad hon vill. Som att ordna fester och plocka bär...
2013-11-13 08:09

Linköpings Tidning
[Liknande]

De praktiserade i Kenya


I söndags kom fem elever från Kinda Lärcentrum hem efter tre veckors praktik i Kenya. De besökte skolor, specialenheter, vårdcentraler och sjukhus för att skaffa sig nyttig efarenhet inför deras framtid inom vård och omsorg hemma i Sverige. – Man lär sig saker i Kenya som...
2014-02-08 06:06

Linköpings Tidning
[Liknande]

Lex-Maria anmälning avslutas


Inspektionen för vård och omsorg har nu beslutat att lägga ner en lex-Maria anmälan mot psykiatriska kliniken på Höglandets sjukvårdsområde Eksjö.
2013-09-11 08:42

Linköpings Tidning
[Liknande]

Mer jämställt med företag i vård och omsorg


Vänsterpartisterna Linda Fleetwood och Cecilia Lindblom kritiserar i denna tidning den 29 april bland annat företagande i vård och omsorg för att vara negativt för jämställdheten.
2014-05-06 09:06

Linköpings Tidning
[Liknande]

Nekad ambulansfärd granskas


Ambulanssjuksköterskan tyckte inte patienten skulle åka ambulans trots svåra smärtor i ryggen. Nu inleder Inspektionen för vård och omsorg en granskning av fördröjd diagnos på grund av sjuksköterskan.
2013-10-04 08:36

SR.se - Östergötland
[Liknande]

Ministern: Alla kommuner ska kunna införa Linköpingsmodellen


Regeringen ska föreslå att alla kommuner nu ska kunna införa Linköpingsmodellen i hemtjänsten. Det säger socialminister Åsa Regnér.
2017-06-16 12:40

Barometern
[Liknande]

Chockbesked till småbarnsmamma


"Tumören i din mans huvud är av den värsta sorten och han kommer att dö inom ett år". Det beskedet fick en kvinna, som vill vara anonym, via telefon. Mannens cancer upptäcktes i slutet av fjolåret och blev förstås en chock för barnfamiljen. Hans fru fick...
2014-02-07 08:24

Linköpings Tidning
[Liknande]

Vårdcollege certifieras i Linköping


Vård och omsorg är ett viktigt område inom vår välfärd och nu har Vård- och omsorgscollege i Linköping fått en efterlängtad certifiering. En utmärkelse som kommer att utveckla verksamheten och leda till att såväl studenter som vårdpersonal kompetensutvecklas.
2011-03-11 09:00

Linköpings Tidning
[Liknande]

Buczkowski in i Dackarnas lag


Dackarna har satt sista spiken i sin sjumannatrupp. 27-årige polacken Krzysztof Buczkowski är klar för 2014. – Han har varit aktuell under en längre tid. I sina bästa stunder är han en världsförare, säger Dackelagledaren Mikael Karlsson.
2013-11-06 11:15

Linköpings Tidning
[Liknande]

Så mycket satsar Kinda på de äldre


Kinda kommun satsar 22 procent av kommunens totala kostnad på vård och omsorg av 65-åringar och äldre. Det visar en sammanställning som Socialstyrelsen har gjort. Motsvarande siffra för Ydre är 29 procent, vilket är högst i länet.
2013-10-29 09:06

Linköpings Tidning
[Liknande]

Kräver åtgärder på gruppboende


Inspektionen för vård och omsorg har funnit brister på ett gruppboende i Kisa i samband med en utredning av en vårdhändelse och kräver nu åtgärder.
2014-01-04 06:09

svt.se - Östnytt
[Liknande]

Övertalighet inom äldreomsorgen


Ett 70-tal anställda blir övertaliga inom äldreomsorgen i Linköping i slutet av året. Det visar kommunens beräkningar.
2012-02-27 12:24

Linköpings Tidning
[Liknande]

Godkänt för Ankarsrums hälsocentral


Ankarsrums hälsocentral har gjort sin läxa och får godkänt av Inspektionen för vård och omsorg, IVO. De har nu förutsättningarna att driva första linjens hälso- och sjukvård för personer med psykisk ohälsa.
2014-02-08 06:06

Linköpings Tidning
[Liknande]

”Vi kan inte komma ifrån det helt”


Delade turer förekommer på kommunens samtliga enheter inom äldreomsorgen och hemtjänsten. Socialnämndens ordförande Elisabeth Lago Nilsson (KD) uppskattar att det skulle kosta tio miljoner för att få bort arbetsformen. – Jag tror inte att vi kan komma ifrån det helt, säger hon.
2014-03-19 09:12

.